About the project

We are upgrading the local playground at Kate Campbell Reserve in Kew to improve the play experience for all children.

We plan to upgrade the play equipment, pathways and furniture to improve accessibility. We also plan to add new trees and nature play elements to enhance the peaceful, natural character of this well-loved playground.

Our draft concept design

We drafted a design for the new playground based on the condition and use of the current playground. The draft design aims to create a more accessible play opportunity for all children and complement the surrounding reserve.

The main features of the draft concept design include:

  • a new accessible timber and metal play unit
  • new swings and a rocker
  • native trees for more shade and enjoyment, and to support local wildlife
  • logs for nature play
  • upgraded picnic furniture and park seating
  • accessible paths into and around the playground.

As part of our maintenance audits, we assessed the 'Drover's Hut' structure, installed in the playground in 2004. Due to its worsening condition, it is not possible to repair this piece of equipment. In our draft design, we propose to replace it with a new timber play unit with slides and play zones. There is also an opportunity to add seating and shade cover to the new play unit.

You can view key proposed changes within the draft concept design by selecting the Hotspots below.

Kate Campbell playground map

Have your say

We want to know what you think about our draft concept design. Tell us how you feel about the proposed play options, including what features are important to you in a new play unit.

You can have your say in our survey below. The survey is open until Wednesday 8 June 2022.

Your feedback will help inform the final design for the new playground.

Implementation of the proposed works will be subject to community feedback, further detailed design, funding availability and approval.