A memorable arrival

The laneways and spaces around Glenferrie Station will transform into a signature station precinct with added greenery, new seating, public art and upgraded lighting, signage and recreation spaces in the laneways connecting Glenferrie Station and Swinburne University.

Scroll down to explore key features of the Station Laneways initiative on this page, or download the full document in the 'Downloads' section – and have your say in the survey.

Key features

Before: Glenferrie Railway overpass After: Artist's impression of Glenferrie Railway overpass

Above: The current Glenferrie Station arrival, compared to an artist's impression of proposed improvements

Before: Columbia Street entry to Glenferrie Station After: Artist's impression of Columbia Street entry to Glenferrie Station

Above: The current entry to Glenferrie Station from Columbia Street, compared to an artist's impression of the proposed improvements

Visionary concept

The artist's impressions on this page provide a vision for the Station Laneways initiative and will be revised through consultation and further analysis.

Have your say

You can provide feedback on this initiative before 5pm on Monday 6 December 2021 by sharing your thoughts in the survey below.

Any feedback received will be considered by Council before the Place Plan is formally endorsed in 2022.

Delivery of the Place Plan will take place over several years. We're commmitted to seeking your ongoing feedback to guide the implementation of large scale projects before they start.